Balçova Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri

Balçova Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri

Balçova Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri : İzmir Yangın hemen kontrol edilmesi güçtür eğer kontrol altına alınamazsa ciddi anlamda can ve mal kaybına sebep olabilir. Yangın Alarm Sistemlerini birçok alanda kullanmak mümkün marangozhane, çeşitli fabrikalar, dükkânlar ve Yangın Alarm Sistemleri artık birçok alanda zorunlu hale geliyor fakat kullanılan alarm “TSE” damgalı olması zorunluluğunda ve kurulum yapılacak firma veya şirketin Yeterlilik belgesi verme yetkisine sahiptir. Bu belgeler olmadan yapılan montajlar İtfaiye ruhsatınızı onaylamamaktadır. Yangın Alarm çok ciddi bir sistemdir Yangın Alarm Sistemlerinizi 3. Kişilere yani, elektrikçi vb. yetkisiz kişilere kurdurtmayın aksi takdir de sizin başınız ağrır. Bu belgeler olmadan Ruhsat alamasınız. Bu yüzden birçok kuruluş bizi tercih ediyor firmamız Yeterlilik belgesi verme yetkisine sahiptir. Bu sayede ruhsatınızı daha kolay alabilirsiniz.

Balçova Türk Standartları Enstitüsü “TSE”: Yangın Alarm Sisteminizde “TSE” damgalı ürünler kullanmak zorundasınız aksi takdirde “TSE” damgası olmayan sistemler geçersiz sayılır ve “TSE” olmadan Yangın Alarm Sisteminizi denetlemeye gelen Yetkili size ruhsatınızı onaylamaz. Doruk Elektronik olarak bütün ürünlerimiz “TSE” onaylıdır.

En-54 Onaylı Yangın Alarm Sistemleri: Avrupa standardı olarak bilinen EN-54 standardıdır. Firmamız da her çeşit En-54 Standartlı ürünler mevcuttur. Ana Paneller, mikrofonlar, hoparlörler En-54 standartlına uygundur. Yangın Alarm Sistemlerinde EN-54 Onaylı Alarm malzemeleri kullanıyoruz.

Adresli Yangın Alarm Sistemleri: Adresli Yangın Alarm Sistemleri adres bazında noktasal algılama yapar ve dedektörler tek loop üzerine bağlanır. Yangın kablosu alarm panellerinden çıkar ve sahaya elemanlarına girdi çıktı yapar ve alarm paneline geri döner. Bir loop hattına 128 adet detektör bağlanabilir. Adresli Yangın Alarmların amacı bir detektör tetiklendiğinde panel üzerinde direkt olarak hangi detektörün yandığın görürsünüz.

Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri: Bölge olarak algılar her bölge tek kablo üzerinden gelir. 1 Bölge ye en fazla 25 adet detektör vb. şeyler bağlanabilir. Bina da bulunan her kata 1 bölge verilir o bölgede yanan detektör tek bölge üzerinden gösterilir.

Balçova Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri

 

İnteraktif Adresli Yangın Alarm Sistemleri: Her detektör bulunduğu bölgeye özel olarak kodlanır interaktif sistemlerin diğer sistemlerden ayıran özelliklerden birisi ise detektörlere           . Akıllıdır panel her detektörlerden gelen bilgiyi algılar ve değerlendirir.

Optik Duman Detektörü: Yangın esnasında oluşan duman partiküllerini algılayarak çalışmasını ve sisteme tetik atarak uyarmasını sağlar.

Işın (Beam) Detektörü: Kızılötesi ışın sayesinde yangın esnasında yangının varlığını algılayan detektör çeşitlerindendir.

Hava Emmeli Hassas Duman Detektörü: Bulunan yerde borular sayesinde içeride ki havayı emerek içindeki duman ve yangın durumunda oluşan partikülleri dikkatlice tarayan ve bu sayede yangın durumunu algılayan sistemdir.

Isı Detektörleri: Is Detektörleri bulunduğu ortamın sıcaklığını algılar ve ortamda ki sıcaklık belli bir dereceye çıktığında uyarır fakat belli yerlerde sıcaklık arttığı için örneğin bir mutfak ortamı veya fırın ortamı ona uygun derece ayarlanabilir ve kullanılabilir.

Isı Artış Detektörü: Ortamdaki ısıyı ölçer ve aniden çıkan ışı artışında saniyelik olarak sisteme gösterir ve hemen sirenlerin çalmasına sebep olur.

Gaz Detektörleri: Gaz detektörleri ortamda bulunan gazı algılar ve hemen sisteme tetik atar gaz detektörlerini sorun çıkabilecek en yakın yere yerleştirilmelidir fakat eğer fırın vb. üzerine yerleştirilirse gelen buhar vb. maddeler onun yağlanmasına neden olur ve düzgün çalışmamasına sağlar.

Her şey detektörler sayesinde olsa da aniden detektörler algılamadan insan müdahalesi daha çok önemlidir. Yangın başlamadan fark eden kişi bulunduğu butonlar sayesinde yetkili kişileri çağıra bilir bu yüzden çok sık olarak çalışan kişilerin yakınlarına koyulan butonlar birçok yangının önüne geçebilir. Çekilen yangın kabloları “TSE” damgalı olduğuna dikkat edin aksi takdirde pekiyi sonuçlar doğurmaz. Konvansiyonel yangın alarm sistemleri kötü yönleri de vardır yangın esnasında yangının yerini tespit etmek zordu örneğin 4 katlı binada 3 katta yangın çıktığında panelde 3. Kat olarak gözükür fakat hangi detektör olduğu anlaşılmaz bu yüzden işinizi zorlaştıra bilir. Tek kablo çekildiğinden dolayı o kata bağlı kablo koptuğunda o kata bağlı olan bütün detektörler devre dışı kalır. Eğer detektörlerinizi kötü ve ucuz seçerseniz bir süre sonra toz vb. sonra bozulabilir çalışmaya bilir ve boş yere sizi telaşlandıra bilir.

Alarm Sistemlerinizi kameraya bağlı olan dvr kayıt cihazına bağlıya bilirsiniz belli bölgeleri seçerek o kısma giren kişiyi alarm paneline gönderir bilgilendirir veya eğer isterseniz sirene tetik gönderir ve sirenlerin çalışmasını sağlar.