Konak En 54 Onaylı Yangın Alarm Sistemleri

        Konak EN-54 Onaylı Yangın Alarm Sistemleri

 Konak EN-54 Onaylı Yangın Alarm Sistemleri: EN54 standardı, yangın algılama ile acil anons sistemlerinin bütün halinde çalışmasından acil anons sistemlerini de kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Merkez cihazlar, kontrol ve uyarı cihazları için EN54-16, hoparlörler için EN54-24, güç kaynakları için geçerlidir.

 Konak Hırsız Yangın Alarm Sistemleri: Doruk Elektronik olarak EN54 standartlarında ürünlerimiz mevcuttur.
Paneller, Hoparlörler, mikrofonlar EN54-16 onayına sahip olmalıdır. Sistem aküsü de EN54 ‘e uygun olarak konulmalıdır. 2009 yılında Bakanlar Kurulunca kabul edilen Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliği’nde belirtilen noktalarda acil anons sistemi kurulumu zorunlu hale gelmiştir. 2011 yılından itibaren Avrupa’da ve TSE’nin kabulü ile Türkiye’de geçerli olmaya başlayan EN54 standarttı sonrasında uygun şartları oluşturan tüm projelerde kurulacak olan acil anons sisteminin EN54 standartlarına uygun ürünlerden seçilmesi zorunlu hale gelmiştir.
Kullanılan bütün ürünlerin EN54 Standartlına uygun olarak üretilmesi ve kullanılması gerekmektedir. Sadece hoparlörlerin veya sadece merkez ekipmanların onaylı olması kurulacak acil anons sisteminin EN54’e uygun olduğunu göstermemektedir.

Tüm acil anons zonları, açık devre arızaları supervize yapılacaktır. Anons yapılacak hatların hepsi acık olmalıdır bütün katlarda uygun ve duyula bilecek sistem yapılmalıdır aksi takdirde can kaybına yol açabilir acil çıkış tabelaları gözle görülebilecek ve sirenlerin duyula bilecek yerlere konulmalıdır. Panellerimiz sizin ve montaj ekibimizin ortak kararı ile en uygun yere konulur ve müdahale etmesi en kolay yere konulur yanlışlıkla basılan bir yangın butonuna müdahale edebilmek için önemlidir.

Yangın Alarm Detektör Çeşitleri

  • Optik Duman Detektörü
  • Işın (Beam) Detektörü
  • Hava Emmeli Hassas Duman Detektörü
  • Isı Detektörü
  • Isı Artış Detektörü

Yangın detektör çeşitleri bunlardır, ısı detektörü ve ısı artış detektörü arasında ki fark ısı detektörü belli bir dereceye geldikten sonra sisteme tetik atar ve sirenlerin çalışmasını sağlar. Isı artış detektörü ise bulunan ortam sıcaklığı algılar ve bir anda belli bir derece artmışsa panele tetik gönderir ve sizi bilgilendirir.

Yangın İhbar Butonları yeri özel olarak belirlenmelidir kişilere veya odalara en uygun şekilde konulmalıdır yangın butonları yerden 1,4 metre uzunluğunda olmalıdır kişilere engel olmayacak şekilde monte edilmelidir. Acil çıkış tabelaları tüm çıkışlara konulmalıdır. Alarm iç ve dış sirenleri duyulabilecek yerlerde konulmalıdır.

Gazlı Söndürme Sistemleri: Söndürücü madde olarak hem soğutucu hem de oksijen yoğunluğunu azaltıcı özelliğinden dolayı kullanılan sistemdir.

Sulu Söndürme Sistemleri: Su en yoğun kullanılan söndürücü maddedir. Çünkü oluşan yangınların % 90 'ı A türü (Katı) yangınlardır ve su ile müdahale edilir.

Köpüklü Söndürme Sistemleri: Köpük, su ve hava karışımıdır. Söndürücü köpük farklı söndürme etkileri ve söndürme kabiliyetini geliştirir. Hızlı söndürme sağlar.